header
   
Opšte informacije

"ŽELEZNICE SRBIJE" AKCIONARSKO DRUŠTVO

Nemanjina 6, 11000 Beograd, Srbija
Centrala: 011/3614 811; 011/3616 722

Vlada Srbije je 2. jula 2015. donela odluku o statusnoj promeni "Železnica Srbije", izdvajanja uz osnivanje novih akcionarskih društava - "Infrastruktura železnice Srbije", "Srbija voz" i "Srbija Kargo".

Od 10 avgusta, kada je Agencija za privredne registre donela rešenje o upisu u registar novoformiranih Društava, spske železnice nastavile su da postoje kao četiri akcionarska društva: Društvo “Železnice Srbije” ad, Društvo za upravljanje železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“, Društvo za železnički prevoz robe „Srbija kargo“ i Društvo za železnički prevoz putnika „Srbija voz“.

Delatnosti Društva “Železnice Srbije” ad su: Inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje, konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije i ostale usluge informacione tehnologije, kupovina i prodaja vlastitih nekretnina, kao i iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima, računovodstveni, knjigovodstveni i revizorski poslovi, poresko savetovanje, tehničko ispitivanje i analize, iznajmljivanje i lizing ostalih mašina, opreme imaterijalnih dobara, delatnost muzeja, galerija i zbirki.

Društvo može da obavlja i sve druge delatnosti, poslove i usluge u unutrašnjem i spoljnotrgovinskom prometu, dozvoljene zakonom, uz saglasnost Osnivača.


footer